Súprava na výrobu domácej šunky

Typy:

Súprava na výrobu domácej šunky

32,90 EUR

Súprava na výrobu domácej šunky sa skladá zo štyroch častí:
sieťka na mäso 16, klipsovacie kliešte a klipsy, dávkovacia injekcia na marinádu 30 ml a koreninová zmes "domáca šunka"

Sieťka na mäso
Veľkosť 16P, biele vyhotovenie, polyester, odolnosť do 250°C

Klipsovacie kliešte
Ručné kliešte určené k uzatváraniu salámových čriev max. do kalibru 55. Balenie obsahuje štartovaciu sadu 60 klíps..

Dávkovacia injekcia
Materiál: plast, ihla - kov. Dutá ihla umožňuje marinovanie olejom vrátane korenia.
Rozmery: zásobník - objem 0,03 l, d. 14 cm, pr. 2,5 cm, ihla 8 cm.

Koreninová zmes
Koreninový prípravok na výrobu domácej šunky z 10 kg mäsa. Balenie 50 g.
Zloženie: koreniny (čierne korenie, koriander, rasca, bobkový list) sušená zelenina (cesnak, cibuľa), borievka, konzervant: dusičnan draselný.
Výrobok môže obsahovať zeler, horčicu, sezam, glutén, sóju, vajcia, mlieko, arašidy, orechy, vlčí bôb.

Jednotlivé časti setu je možné kúpiť aj samostatne v rámci našej ponuky.

Recept na výrobu domácej šunky:
Budeme potrebovať: 1 balenie zmesi Domáca šunka, 530 g kuchynskej soli, 4 l vody, 10 kg mäsa. Obsah balenia rozmiešame so 4 litrami vody. Pridáme soľ a privedieme do varu.
Takto pripraveným vychladnutým nálevom zalejeme mäso. Mäso marinujeme 14 až 21 dní (podľa veľkosti) pri teplote 5 °C.
Následne mäso necháme odkvapkať. Pred údením musí byť mäso osušené. Údime studeným dymom do požadovanej intenzity a potom sušíme.
Typ produktu Obj. číslo Cena s DPH Cena bez DPH
Súprava na výrobu domácej šunky 3555BW1 32,90 EUR 27,42 EUR