Kniha vydaná prvý a posledný krát v roku 1890, je najstarším známym súborom údenárskych receptúr vytlačených v Čechách. Autor (*17. 12. 1845 – †4. 11. 1911), pochádzajúci z mäsiarsko - údenárskeho rodu z Moravských Budějovíc, v diele uvádza viac než ... Zobraziť viac
- Obj. číslo: 35913
16,99 €
16,18 € bez DPH
Kniha vydaná prvý a posledný krát v roku 1890, je najstarším známym súborom údenárskych receptúr vytlačených v Čechách. Autor (*17. 12. 1845 – †4. 11. 1911), pochádzajúci z mäsiarsko - údenárskeho rodu z Moravských Budějovíc, v diele uvádza viac než 150 receptov najrôznejších a najobľúbenejších údenín, chrupáků, klobás, salámov, pečení, jaterničiek, jelít, závinov, šuniek, rôsolov atď., vyrábaných v údenárskych dielňach koncom 19. storočia nielen v Čechách, ale aj v Nemecku, Rakúsku, Francúzku a Taliansku. Nezabúda ani na rady, ako pripraviť suroviny k výrobe, akým spôsobom výrobky tepelne opracovať, ako najlepšie vybudovať udiareň a chladiareň, a ako dbať o zdravotnú nezávadnosť výrobkov.
| Typ produktu | Obj. číslo | Cena s DPH | Cena bez DPH | Formát | Počet strán | Hmotnosť |
|---|---|---|---|---|---|---|
| Učebná kniha uzenářství a řeznictví | 35913 | 16,99 € | 16,18 € | 15x21 cm | 152 | 0,26 |