Vzorné řeznictví a uzenářství

GPR
18,05 EUR bez DPH: 16,41 EUR
Kniha, prvýkrát vydaná v roku 1931, obsahuje predovšetkým množstvo originálnych návodov na výrobu údenárskeho tovaru, vyrábaného v 20. rokoch 20. storočia v Prahe aj inde po Čechách a Morave. Z drobného tovaru sa autor okrem párkov, klobás a opekáčkom, dôkladne venuje aj taliánům. Zoznámi vás s výrobou mäkkých salám, salámov pečeňových, vareného tovaru aj čajovek a drážďanek. Nezabúda na salámy trvanlivé a ich imitácie, aspiky, šaláty, ani na konzervy a paštéty. Predstaví Vám pražskú šunku tak, ako ju vyrábali prední údenársky majstri. Okrem receptúr predkladá František Danielka taktiež rady pre nákup jatočných zvierat, zisťovanie ich zdravotného stavu a poučenie o kalkulácii. Prvé vydanie tejto odbornej publikácie sa nezachovalo ani v Národnej knižnici ČR.
Hmotnosť
0,3